Bueckenholt

Bierfirma - Hobbybrouwerij

Hobbybrouwerij Bueckenholt is een initiatief van Koen Peeters en Joris Recko.

Koen en Joris zijn twee gezworen kameraden die reeds lange tijd een gemeenschappelijke passie voor bier delen. Door hun zoektocht naar nieuwe en vooral smaakvolle bieren werd het hen steeds meer duidelijk hoe rijk de traditie van het Belgische bier wel is. Wat echter opviel was dat er in de omgeving (Joris woont te Berg-centrum, Koen te Beneden-Veltem) weinig overbleef van die prachtige traditie.

Omdat tradities niet verloren mogen gaan, begonnen ze in 2010 zelf met het brouwen van bier: hobbybrouwerij Bueckenholt was een feit.

Deze hobby groeide uit tot een passie. Gebeten door de rijkheid aan traditie van de Belgische biercultuur en de passie voor het zelf brouwen van lekkere, evenwichtige en smaakvolle bieren, begonnen ze in 2013 met het commercialiseren van hun bier en richtten ze de bierfirma Bueckenholt brouwbroeders op. Hun eerste 2 recepten werden sindsdien gebrouwen door Brouwerij Bier Anders in Halen. Vanaf februari 2015 brouwen ze hun bier zelf in de brouwerij van Campenhout.

3Bees.png

Geschiedenis

 

Waarom Bueckenholt?

Omdat onze eerste brouwsels het levenslicht zagen in de schaduw van de klokkentoren van Buken .

691_001.jpg

Om de eeuwenoude ambacht van het bierbrouwen en onze passie voor de traditie wat in de verf te zetten kozen we voor Bueckenholt, de oorsprong van de naam Buken.

Na twee jaar experimenteren bood zich in 2012 een unieke opportuniteit aan: Brouwerij Bier Anders  richtte een wedstrijd in voor amateur-bierbrouwers uit Vlaanderen. Wij wonnen in augustus 2012 de finale van deze wedstrijd met onze Bueckenholt Belge. De prijs: 1000 liter van het winnende bier, gebrouwen in de professionele installaties van Brouwerij Bier Anders.

Sinds augustus 2013 verenigden Koen en Joris zich onder de bierfirma Bueckenholt Brouwbroeders en zal er op regelmatige tijdstippen een nieuwe lading bier gebrouwen worden bij Brouwerij Bier Anders. Controleer onze pagina verkoop als je het bier bij jou in de buurt eens wil proeven of het wil aankopen.

In augustus 2014 brachten de Bueckenholt Brouwbroeders een 2de bier op de markt: De Bueckenholt SaisoN548.

Na nog enkele jaren experimenteren brachten ze hun derde bier uit in december 2016. Met de Bueckenholt 3008 was de cirkel rond.


Een woordje uitleg door de brouwers